Transsendenttinen Meditaatio

Parhaan tehokkuuden varmistamiseksi Transsendenttisen Meditaation tekniikka opetetaan valtuutetun opettajan henkilökohtaisessa ohjauksessa samalla järjestelmällisellä tavalla kuin se opetettiin tuhansia vuosia sitten.

Syvän levon fysiologiset mittarit

Physiological Indicators of Deep Rest

Meta-analyysi on menetelmä, jolla tehdään lopullisia johtopäätöksiä suurista tutkimusaineistoista. Meta-analyysi kaikista käytettävissä olleista TM-tekniikan fysiologisia vaikutuksia selvittäneistä tutkimuksista osoitti, että tekniikan harjoittaminen tuottaa vertailuolosuhteisiin verrattuna syvän lepotilan mitattuna hengitystiheydellä, ihon sähkönvastuksella ja veren laktaattipitoisuudella. Lähde: American Psychologist 42: 879–881, 1987.

Bob Roth kertoo TM-tekniikasta (21 min)

Tri John Hagelin kertoo TM-tekniikasta (23 min)

Mitä uskonnolliset johtajat sanovat

TM-tekniikka

Mitä on Transsendenttisen Meditaation (TM) tekniikka? Se on yksinkertainen, luonnollinen, vaivaton harjoitus, jota tehdään päivittäin 20 minuuttia kahdesti päivässä, mukavasti istuen, silmät suljettuna. Se ei ole uskonto, filosofia eikä elämäntyyli. Se on yleisimmin harjoitettu, eniten tutkittu ja tehokkain itsensä kehittämisen menetelmä.

Mitä tapahtuu kun meditoit?
Transsendenttisen Meditaation tekniikka antaa
mielesi asettua sisäänpäin ja saada kokemuksen
ajatusten alkulähteestä, puhtaasta tietoisuudesta, jota kutsutaan myös transsendenttiseksi tietoisuudeksi. Se on tietoisuuden hiljaisin ja rauhallisin taso – sisin Itsesi. Tässä valppaassa lepotilassa aivosi toimivat huomattavasti järjestyneemmin ja kehosi saa syvää lepoa.

Kuinka moni harjoittaa TM-tekniikkaa?
Yli viisi miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa on oppinut tämän yksinkertaisen, luonnollisen tekniikan – he edustavat kaikkia ikäryhmiä, kulttuureja ja uskontoja.

Kuinka paljon TM-tekniikkaa on tutkittu tieteellisesti?
Yli 600 tutkimusta on tehty yli 200 yliopistossa ja tutkimuslaitoksessa (mukaanlukien Harvard, UCLA ja Stanford). Näitä tutkimuksia on julkaistu yli sadassa tiedelehdessä.

Mistä TM-tekniikka on peräisin?
Transsendenttisen Meditaation tekniikka perustuu Intian muinaiseen vedalaiseen valaistumisen perinteeseen. Tämä tieto on kulkenut vedalaisten mestarien sukupolvelta toiselle tuhansien vuosien ajan. Noin 50 vuotta sitten Maharishi – vedalaisen perinteen edustaja meidän aikanamme – toi Transsendenttisen Meditaation maailmalle, palauttaen tiedon ja kokemuksen korkeammista tietoisuuden tiloista tänä ihmiskunnan kriittisenä aikana. Kun opetamme Transsendenttisen Meditaation tekniikkaa tänä päivänä, ylläpidämme samoja käytäntöjä ja samaa tehokkuutta kuin opettajat tuhansia vuosia sitten.