Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Transsendenttinen Meditaatio
vähentää diabeteksen oireita

Uudessa tutkimuksessa havaittiin merkittävää diabeteksen oireiden vähenemistä afroamerikkalaisilla naisilla, jotka harjoittivat Transsendenttista Meditaatiota. Tutkimuksen tekivät yhteistyössä Maharishi University of Management, Morehouse School of Medicine (Atlanta) ja Howard University Hospital and College of Medicine (Washington, DC).

Diabeteksen yleisin komplikaatio on dyslipidemia, jolle on ominaista alhainen HDL (hyvä) kolesteroli ja korkeat triglyseridiarvot, jotka lisäävät sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Tähän 12 kuukauden tutkimukseen osallistui 49 afroamerikkalaista naispuolista diabeetikkoa, iältään 55-85 vuotta, jotka jaettiin satunnaisesti Transsendenttisen Meditaation ryhmään sekä terveyskasvatusryhmään, jossa keskityttiin ruokavalioon ja liikuntaan.

Transsendenttisen Meditaation ryhmällä havaittiin koejakson lopussa 29% suurempi HDL-kolesterolin lisääntyminen ja 20% suurempi triglyseridien vähentyminen kuin terveyskasvatusryhmällä.

Tutkimuksen johtaja Carolyn Gaylord-King (Ph.D.) esitteli tuloksia hiljattain Yhdysvaltain kansanterveysliiton (American Public Health Association) vuosikokouksessa Philadelphiassa.

"Stressin vähentäminen Transsendenttisen Meditaation ohjelmalla on toimiva ja tehokas tapa vähentää diabeetikoiden dyslipidemiaa afroamerikkalaisilla naisilla, ja se voi olla tärkeä osa elämäntapojen muutosohjelmaa dyslipidemian ja sydäntautien ehkäisemiseksi," sanoi tri King, joka on terveyden ja fysiologian professori Maharishi University of Management -yliopistossa.

Lisää aiheesta:
apha.confex.com/apha/137am/webprogram/Paper213274.html