Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Hiljaisuus musiikin tekemisen perustana – Rick Rubin

Rick Rubin on ehkä tärkein levytuottaja populaari­musiikin alalla viimeisten 25 vuoden aikana. Jo opiskeluvuosinaan hän lainasi vanhemmiltaan 5000 dollaria perustaakseen Def Jam -levymerkin Russell Simmonsin kanssa. Pian hän työskenteli musiikki­maailman kuuluisuuksien kanssa – esimerkiksi Jay-Z, Johnny Cash, Neil Diamond, Mick Jagger, Sheryl Crow, U2, Red Hot Chili Peppers, Adele, Kanye West, Eminem, Dixie Chicks... Rick ylitti musiikinlajien raja-aitoja ennennäkemättömällä tavalla. Vuonna 2007 hänet nimitettiin Columbia Recordsin johtokollektiiviin. Samana vuonna Music TV nimitti hänet "tärkeimmäksi tuottajaksi viimeisten 20 vuoden aikana", ja Time-lehti sisällytti hänet maailman 100 vaikutusvaltaisimman henkilön listalleen.

Rick on harjoittanut Transsendenttista Meditaatiota suurimman osan elämästään.

Tässä on joitakin otteita viimevuotisesta Rick Rubinin haastattelusta (Annabel Mehran SONN-blogissa).

"Luonnon voima on sitä mitä kaikki taide pyrkii olemaan. Mitä enemmän pääsemme yhteyteen tämän planeetan harmonian kanssa, sitä enemmän taiteemme voi hyötyä tästä suhteesta.

Musiikki iskee meihin todella emotionaalisella tavalla. Minut se vei mukanaan tavalla, johon mikään muu ei kyennyt. Sillä vain on valtava voima, se tosiasia että voit tehdä sen silmät kiinni. Musiikin tekemisen luova päämäärä on sama kuin rankkasade, se tapa jolla aallot iskevät rantaan. Siinä on täydellisyys, jota yritämme lähestyä. Se on se päämäärä.

Minusta vaikutti, että kun useimmat tuntemani lapset [kun olin kasvuiässä] alkoivat käyttää huumeita – se tapahtui koska heillä oli tylsää. He olivat päättäneet koulunsa, eikä heillä ollut mitään tekemistä, niinpä he hankkiutuivat pilveen. Mutta minulla oli aina jotain muuta todella kiinnostavaa tekemistä. Aluksi se oli taikuus, ja ennen pitkää tuli musiikki. Tulin kotiin ja kuuntelin musiikkia ja soitin kitaraa. Minulla ei ollut koskaan tylsää. Osaksi tämä tuli siitä, että olin ainoa lapsi. Opin viihdyttämään itseäni. Ja osaksi tämä tuli siitä että opin meditoimaan, kun olin noin 14-vuotias, ja siitä tuli iso osa elämääni.

Minulla kävi hyvä tuuri. Niskani oli kipeä ja menin lääkärille, joka oli vähän hippi, ja hän sanoi että se johtui stressistä, ja että minun pitäisi opetella meditoimaan. Niinpä opin Transsendenttisen Meditaation.

Olen huomannut, että mitä enemmän ymmärtää hiljaisuutta, [sitä enemmän ymmärtää] että sieltä tasapaino löytyy.

Minulla on ollut aika uskomaton vauhti päällä. Olen käynyt läpi vaiheita, jolloin olen ollut kylmempi. Se on sellainen tavallinen sykli. Mutta on epätavallista työskennellä niin pitkään ja saavuttaa niin monia suuria – uskomattomia – onnistumisia. Sitä on vaikea uskoa. Ainoa asia, jonka ansioksi voin laskea kaiken tämän, on se että en yritä olla menestyksekäs, vaan yritän vain tehdä hyvää musiikkia. Olen valmis tekemään mitä hyvänsä vaaditaan, jotta musiikista tulee niin hienoa kuin se voi olla. En ole ollenkaan laiska, enkä tyydy mihin tahansa lopputulokseen. Olen vähän perfektionisti – saatan olla vaikea tyyppi, jos näen parantamisen varaa.

Ihmiset tuntevat olonsa mukavaksi seurassani. Uskon, että yksi syy miksi musiikista tulee hyvää, on se että ihmiset viihtyvät ja pystyvät olemaan oma itsensä. Yritän luoda ympäristön, jossa artistit voivat olla paljaana ja haavoittuvana, mutta kuitenkin tuntea olonsa riittävän turvalliseksi, jotta pystyvät todella ilmaise­maan itseään. Sanoisin, että kykyni saada ihmiset viihtymään on tärkeä tekijä koko jutussa."


tm.org/blog/people/understanding-silence-making-music-rick-rubin/

tmhome.com/transcendental-meditation-experiences-reviews-people/rick-rubin-on-meditation/