Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Katulasten avustusjärjestö hyödyntää
TM-ohjelmaa Latinalaisessa Amerikassa

Isä Gabriel Mejia on kolumbialainen pappi, joka perusti ensimmäisen "Hogares Claret" -keskuksen vuonna 1984 Medellinin kaupunkiin. Hänen keskuksensa oli turvapaikka katulapsille, jotka saivat sieltä kunnon aterian ja rauhallisen yösijan.

Muutamaa vuotta myöhemmin, Yhdysvaltain-matkallaan, Isä Mejia oppi Transsendenttisen Meditaation tekniikan. Hän ymmärsi heti löytäneensä arvokkaan apuvälineen, joka voi auttaa hänen lapsiaan voittamaan traumaattisen stressin, jonka kaduilla eläminen on aiheuttanut, ja auttaa heitä pääsemään kiinni täydempään elämään.

Kun huumekartellien valta väheni, ja tieto levisi tästä menestyksellisestä ohjelmasta heitteillejätettyjen lasten auttamiseksi, Isä Mejian johtamien yömajojen määrä kasvoi. Nyt, vuonna 2011, Hogares Claret -säätiöllä on 52 keskusta heitteillejätettyjä lapsia sekä nuoria rikoksentekijöitä varten ympäri Kolumbiaa ja Latinalaista Amerikkaa. Keskuksissa on tilaa yli 3500 lapselle ja vuosien mittaan ne ovat auttaneet kymmeniä tuhansia lapsia löytämään tien onnelliseen, terveeseen ja tuottavaan elämään.

David Lynchin säätiön videotiimi matkusti Medellinin kaduille ja vieraili useissa Isä Mejian keskuksissa. Tuloksena syntyi palkitun dokumentaristin Stuart Tannerin ohjaama dokumenttifilmi "Saving the Disposable Ones", joka sai ensiesityksensä Yhdysvalloissa viime vuonna. Dokumentin esittelyvideo on nähtävillä täällä:

tm.org/blog/meditation/catholic-priest-transcendental-meditation-orphans-latin-america

Kuten filmillä nähdään, lasten elämässä tapahtuu aikaa myöten valtava muutos parempaan. He vapautuvat kaduilla elämisen kauheuksista, toipuvat huume­riippuvuuksista ja alkavat hankkia koulutusta.

"Varsinainen terapia on rakkaus. Rakkaus on suurin lääke mihin tahansa sairauteen tai häiriöön. ... Kun lapsi sulkee silmänsä ja alkaa meditoida, hän avautuu kaikkien mahdollisuuksien alueelle, kuten Maharishi sanoo. Maailma avautuu lapselle. Ja sitten lapsi löytää olennaisimman olemuksensa, joka on rakkaus." – Isä Gabriel Mejia


Isä Mejia isännöi Maharishi University of Management -yliopistossa konferenssia TM-ohjelman käytöstä rikollisten kuntoutuksessa: mum.edu/achievements/2009_10_31.html

Tähän päivään mennessä David Lynchin säätiö on rahoittanut TM-opetuksen yli 150.000:lle riskiryhmien nuorelle ympäri maailmaa. Säätiön tavoite on tuoda TM-tekniikka kaikkien koulujen ja oppilaiden saataville. davidlynchfoundation.org/global-outreach.html