Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Maharishi-koulut menestyvät Englannissa

Englannin Lancashiressa Liverpoolin ja Manchesterin lähellä sijaitseva, Transsendenttista Meditaatiota hyödyntävä Maharishi-vapaakoulu, josta kerroimme viime syksynä uutiskirjeessä, on päässyt toiminnassaan erittäin hyvään alkuun. Tästä kertoo tuore vanhemmille suunnattu mielipidekysely, jonka erään oppilaan vanhemmat järjestivät.

Kyselyn tulosten mukaan vanhemmista 89% on "erittäin tyytyväisiä" ja loput 11% "tyytyväisiä" Maharishi-koulun tähänastiseen toimintaan. Kaikki vastaajat ovat kokeneet, että koulu täyttää heidän odotuksensa ja että heidän haku­vaiheessa saamansa informaatio on vähintäänkin vastannut todellisuutta ja osin ylittynytkin. Kaikkien mielestä heidän lapsensa kokemus Maharishi-koulusta on ollut parempi kuin aiemmista kouluista, ja he uskovat lapsensa nauttivan koulunkäynnistä siellä. Jokainen heistä olisi valmis suosittelemaan Maharishi-koulua muille vanhemmille ja lapsille.

Kyselyn tulokset sisältyvät kahden uuden Maharishi-vapaakoulun perustamis­hakemuksiin. Näiden koulujen on tarkoitus aloittaa toimintansa Lontoossa ja Rendelshamissa, Suffolkissa syksyllä 2013.

Yksi hakemusten kriteereistä on paikallisten vanhempien tuki uudelle koululle. Lontoossa, alueella jossa Maharishi-koulu oli kaikille täysin uusi asia, on kolmessa kuukaudessa tullut 767 vahvistettua, ensisijaista hakemusta oppilaspaikasta. Koulun suunnitellaan avautuvan viiden 24 oppilaan luokan kokoisena ja laajentuvan 800 oppilaaseen (4-18 v.) viiden vuoden kuluessa.

Molemmat uudet Maharishi-vapaakoulut ovat jo ylivarattuja. Lisäksi eräässä lehtiartikkelissa tuotiin esiin, että Rendleshamin koulun hakemuksista neljännes on tullut vanhemmilta, jotka ovat itse opettajina jossain toisessa koulussa. He tuntuvat ensimmäisinä ymmärtävän Maharishi-koulun tarjoamat erityiset hyödyt lapsille. Hakemuksiin sisältyy vanhempien lausuntoja siitä, miksi he kokevat Maharishi-vapaakoulun hyväksi paikaksi lapselleen. Tässä on yksi esimerkki:

"Olen itse opettaja ja näkemäni esitykset sekä jo toimivasta että tulevasta Maharishi-vapaakoulusta ovat olleet hyvin vaikuttavia. Liian usein koulujen oppilaat ovat kiireisiä ja ryntäilevät oppitunnilta toiselle, tavoitteesta toiseen, eivätkä saa tilaisuutta keskittyä ja rauhassa tehdä luovaa, yksilöllistä, syvällistä ja laadukasta työtä. Uskon, että Suffolkin Maharishi-koulu tarjoaa Billy-pojalleni paikan, jossa hän saa olla täysin oma itsensä, tuntea olonsa mukavaksi ja toteuttaa täydet mahdollisuutensa. Miten onnekas poika!"

Englannin Maharishi-kouluista voit lukea (englanniksi) enemmän täällä: www.maharishischool.com