Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Hugh Jackman: miten käsittelen stressiä ja elän aidosti

Jalkapallon MM-kisojen ja Wimbledonin miesten finaalin välissä filmitähti ja perheenisä Hugh Jackman löysi aikaa radiohaastatteluun David Lynchin säätiön toiminnanjohtajan Bob Rothin kanssa. Ellet jo ennestään tiennyt tätä, Hugh on henkilönä yhtä miellyttävä kuin valkokankaalla, ja hänellä oli ajatuksia herättävää sanottavaa.

Puhuttaessa ammatistaan, Hugh myöntää että samoin kuin useimmilla meistä, hänellä on ollut vaikeuksia pärjätä stressin ja hermostumisen kanssa. Hän tapasi sisäistää hermostuksensa ja pelkonsa, ja tämä häiritsi häntä siinä määrin, että hänen vaimonsa saattoi kommentoida "Hyvä, sain mieheni takaisin", sen jälkeen kun Hugh oli saanut päätökseen jonkin työn josta hän oli hermostunut. Hugh jatkaa: "Minulle paras tapa käsitellä tätä oli meditaatio. Niinpä meditoin ennen kuin juonsin Oscar-gaalan, meditoin ennen kuin menen lavalle, meditoin aamulla ja lounasaikaan kun olen kuvauksissa. Se ikään kuin nollaa kaiken."

"En väitä, etten olisi enää peloissani, tai ettei minulla enää olisi stressiä, mutta... Pidän vesilasi-analogiasta... Aluksi kun kaadat vettä, se on sameaa. Kun olen stressaantunut, mieleni on tällainen, se on jotenkin samea. Ja kun olen meditoi­nut, kaikki tämä vajoaa pohjaan ja vesi on kirkasta ja energia hienompaa, ja päätökset joita teen ovat aidompia, ja koen että silloin käytän energiaani ja aikaani ja kaikkea taloudellisemmin. Kykenen paremmin kuuntelemaan muita ihmisiä. Ja näyttelijänä tämä on kaikki mitä minulla on. Ainoat välineet mitä minulla todella on, ovat kyky olla läsnä, olla selkeä, ja kuunnella. Se siis auttoi minua joka tavalla, aivan mittaamattomasti."

Salaisuus johon Hugh on vihkiytynyt on se, että stressi ei ole niitä asioita jotka tapahtuvat hänen ulkopuolellaan – Oscar-gaalan juontaminen ei ole stressiä itsessään – vaan stressi on sitä mitä tapahtuu sisäisesti. Ja vaikka tämä ei aina tunnukaan mahdolliselta, me voimme tehdä tietoisia muutoksia, jotka vaikuttavat tapaan jolla reagoimme ympäristöön tiedostamattomasti. Transsendenttisen Meditaation harjoitus on yksi tällainen muutos. (Ellet halua uskoa tässä asiassa Hughia, joka oppi TM-tekniikan 24-vuotiaana kehittyäkseen näyttelijänä, mutta oivalsi myöhemmin että se tarjosi paljon muutakin, voit aina perehtyä tutkimus­tuloksiin.)

Hugh ja hänen vaimonsa Deborra-Lee Furness tukevat myös David Lynchin säätiön pyrkimyksiä viedä TM-opetusta yhteiskunnan riskiryhmille. Kun Bob tuo tämän esiin, Hugh vastaa: "Minusta se on hyvin tärkeää, mitä te säätiössä teette... Teidän tilaisuuteenne osallistuminen on yksi tunteikkaimpia iltoja mitä voi kokea, koska silloin näkee ihmisten pelastuvan, kirjaimellisesti, ja muuttuvan loppuelämäkseen, tämän yksinkertaisen tekniikan avulla."

TM-tekniikka ei ole kuitenkaan vain äärimmäisessä hädässä oleville. Se on kenelle tahansa ja jokaiselle; lapsille (Hugh ja Deborra-Lee tutustuivat säätiöön kun Bob opetti TM:n heidän 14-vuotiaalle pojalleen); ateisteille (kysyttäessä onko TM uskonto, Hugh vastaa: "Ei... onko käveleminen uskonto?"). TM on kenelle tahansa joka haluaa parantaa elämänlaatuaan.


Alkuperäinen teksti ja koko haastattelu (engl.):
tm.org/blog/people/hugh-jackman-interview/