Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Jazzlegendat esiintyivät
TM-gaalaillassa New Yorkissa

Jazzlegendat Wynton Marsalis, Herbie Hancock ja Wayne Shorter sekä monet muut tähdet nousivat lavalle New Yorkin Lincoln-keskuksessa, kun David Lynchin säätiö järjesti gaalaillan viime joulukuussa kerätäkseen varoja Transsendent­tisen Meditaation opettamiseen riskiryhmille, kuten traumanjälkeisestä stressistä kärsiville poliiseille ja ensihoitajille, kotiväkivaltaa kokeneille perheille, sekä autistisille lapsille.

Illan juontajina toimivat David Lynch sekä ABC-kanavan uutisankkuri George Stephanopoulos. Tapahtuman kohokohtia voit katsoa videolta tällä sivulla:

tm.org/blog/people/jazz-legends-raise-funds-to-bring-tm-to-at-risk-children-and-adults


Poimintoja videolta:

George Stephanopoulos, ABC-kanavan This Week ja
Good Morning America -ohjelmien juontaja

"TM on minulle varsin tuore tuttavuus. Olen harjoittanut sitä vasta noin kaksi vuotta. Mutta voin sanoa omasta kokemukses­tani, että se on tuonut suuren muutoksen elämääni. Ja täytyy tunnustaa, että lähestyin sitä skeptikkona. Tarkoitan, että 'Miten ihmeessä hiljaa istuminen 20 minuuttia kahdesti päivässä voisi tehdä minusta kykyjeni mittaisen ihmisen'. En todellakaan uskonut siihen. Mutta se todella natsasi minulle ja niin monille muillekin ihmisille ympäri maailmaa. Ja mikä todella innoittaa minua, on se työ jota David Lynchin säätiö tekee nyt viedäkseen TM:n ihmisille, jotka voivat tarvita sitä."

David Lynch, elokuvaohjaaja

"Jokaisella ihmisellä on sisällään aarreaitta. Rajaton älykkyys, luovuus, rakkaus, energia, rauha ja onnellisuus on siellä. Transsendenttinen Meditaatio on tekniikka, muinainen meditaatiomuoto, jonka Maharishi Mahesh Yogi toi takaisin meidän aikaamme, ja se on kuin annettaisiin pieni kultainen avain joka avaa oven tuohon sisäiseen aarreaittaan."

Tri Mehmet Oz, sydänkirurgi ja tv-show-juontaja

"Vaikka olisit täysin skeptinen – ja tosiaan suosittelen jokaista joka ei harjoita TM:ää suhtautumaan siihen skeptisesti, koska kun tutustut sitä koskevaan informaatioon, se on varsin vaikuttavaa.

Ajatellaan esimerkiksi korkeaa verenpainetta, joka on ikääntymisen ja kaikkien mahdollisten riskitekijöiden aiheuttaja numero yksi. Se saa sinut vanhenemaan pääasiassa ruostuttamalla valtimosi sisältäpäin. Varsinkin jos verenpaine on yhteydessä elämäsi tunneperäisiin ongelmiin, TM on hyvin tehokas apu.

Lääkärit ovat itse asiassa tehneet satunnaistettuja ja kontrolloituja kaksoissokko­tutkimuksia – niitä jotka ovat tutkimusnäytön kultainen standardi – ja ovat havainneet, ei ainoastaan verenpaineen alentumista, joka joissain tapauksissa vastaa lääkityksen tehoa, vaan myös lähes 50% vähentymistä esim. verisuonten kalkkeutumisessa, sydänkohtauksissa, ja jopa kuolleisuudessa joissain tutkimuk­sissa. Nämä eivät siis ole mitään pieniä hienovaraisia vaikutuksia, vaan dramaattisia muutoksia."

Rita Cosby, CBS-kanavan kirjeenvaihtaja ja kirjailija

"Rakastan sitä mitä David Lynchin säätiö tekee, kaikilla tasoilla – riskiryhmien nuorille kouluissa ympäri maailmaa, veteraaneille joilla on traumanjälkeistä stressiä kuten isälläni oli, ja myös avun tarpeessa oleville naisille. He tekevät uskomattomia asioita."

Liv Tyler, näyttelijä

"Aloitin meditaation noin vuosi sitten. Se on ollut minulle todella tärkeää elämässäni. Naiset ja veteraanit ja muut joilla on ollut traumaattisia kokemuksia tarvitsevat apua parantuakseen ja oppiakseen miten noita kokemuksia käsitellään. Minusta se on hyvin tärkeää jokaiselle."


 


Viimeisten seitsemän vuoden aikana David Lynchin säätiö on tarjonnut meditaatio­stipendejä yli 250 000:lle riskiryhmien aikuiselle ja lapselle.

Gaalaillassa saatujen lahjoitusten avulla säätiö on järjestänyt ryhmän nuoria TM-opettajia, jotka opettavat Transsendenttista Meditaatiota tuhansille opiskelijoille, veteraaneille, naisille ja tytöille New Yorkissa tämän vuoden aikana.

davidlynchfoundation.org/featured-past-events.html