Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Oprah Winfreyn kokemuksia TM:n parissa

Oprah Winfrey kertoo uusimmassa "O Magazine" -lehdessään (helmikuu 2012) kokemuksistaan Transsendenttisen Meditaation parissa ja vierailustaan Iowan Fairfieldissä, joka on Maharishi-yliopiston kotipaikka.

Vierailunsa aikana Oprah meditoi yli 1000 hengen ryhmässä yliopiston meditaatiohallissa. Hän kuvaa kokemustaan seuraavasti:

"Se oli voimakkaasti energisoiva, mutta silti rauhoittava kokemus. En halunnut sen päättyvän."
"Kun se päättyi ja lähdin pois, tunsin itseni täydemmäksi kuin tullessani. Täynnä toivoa, tyydytystä, ja syvää iloa. Tietäen varmasti, että jopa päivittäisessä hullun­myllyssä, joka pommittaa meitä joka suunnasta, on yhä läsnä muuttumaton hiljaisuus."
"Vain tästä tilasta käsin voit luoda parhaat työsi ja parhaan elämäsi."

Oprahin Fairfieldin vierailusta nähdään myös tv-ohjelmaa myöhemmin tänä keväänä Next Chapter -ohjelmassa Oprah Winfrey Network -kanavalla; toivottavasti jossain vaiheessa myös Suomessa.

Oprah Winfrey on tunnettu amerikkalainen television keskustelu­ohjelman juontaja, jonka show pyöri amerikkalaisilla tv-kanavilla ja monessa maassa ympäri maailmaa vuosina 1986-2011.

Lisää aiheesta:
tm.org/blog/meditation/oprah-magazine
 

Viime joulukuussa Oprah Winfrey esiintyi tri Mehmet Ozin ohjel­massa "The Dr. Oz Show". Haastattelussa hän kertoi elämästään Oprah Shown jälkeen ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Hän kertoi myös siitä hyvin positiivisesta vaikutuksesta, joka TM-harjoituksella on ollut hänen elämässään, ja hänen 400 medi­toivan työntekijänsä elämässä.

"Kutsuimme TM-opettajat Harpo-studiolle opettamaan minut ja tiimini meditoimaan. Seitsemän hengen ryhmämme kasvoi 70:een, ja sitten 270:een, ja nyt jokainen työntekijä meditoi. Klo 9 aamulla ja 4.30 iltapäivällä, mitä hyvänsä onkin meneil­lään, me pysähdymme meditoimaan.

Ja tämä tapa hiljentyä itsessämme – palaaminen keskipistee­seen – ja sen havaitseminen, että jokin on tärkeämpää kuin sinä, tärkeämpää kuin työ jota teet, se tuo eräänlaista energiaa ja intensiteettiä, tarkoituksellisuutta jota meillä ei koskaan ennen ole ollut.

Etkä voi kuvitellakaan, mitä yhtiössä on tapahtunut. Ihmiset, jotka tapasivat saada migreenejä, eivät enää saa. Ihmiset nukkuvat paremmin. Heillä on parempia ihmissuhteita. He kommunikoivat paremmin. Se on ollut fantastista.

Niinpä yksi asia, jota haluan tehdä jatkossakin, on tämä paluu keskipisteeseen joka päivä; haluan tehdä siitä päivittäisen rutiinin, koska olen 1000 prosenttia parempi kun teen niin, 1000 prosenttia parempi kun johdatan itseni takaisin johonkin suurempaan kuin minä itse."

tm.org/blog/people/oprah-winfrey