Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

David Lynch avustaa sotaveteraanien
meditaatio-ohjelmaa

Elokuvaohjaaja David Lynch lahjoittaa 100.000 dollaria "Operations Warrior Wellness" -hankkeeseen, jonka tarkoitus on auttaa Transsendenttisen Meditaation avulla 10.000 sotaveteraania voittamaan jälkitraumaattinen stressihäiriö ja muita sodasta johtuvia terveysongelmia.

Uusi hanke julkistettiin "Change Begins Within" -gaalatilaisuudessa New Yorkin Metropolitan-taidemuseossa 13. joulukuuta. Tilaisuuteen osallistui muitakin Hollywoodin tunnettuja nimiä, mm. Clint Eastwood ja Martin Scorsese.

David Lynch perusti vuonna 2005 säätiön tietoisuuslähtöisen kasvatuksen ja maailmanrauhan edistämiseksi, ja sen jälkeen hän on lahjoittanut puoli miljoonaa dollaria stipendeihin, joilla 150.000 lasta ja nuorta on saanut mahdollisuuden oppia Transsendenttisen Meditaation. Säätiö on rahoittanut myös TM-tekniikkaa koskevia tutkimuksia mm. Connecticutin ja Michiganin yliopistoissa.

"Hiljainen hetki koulussa" -nimellä tunnetussa ohjelmassa oppilaat ja opettajat meditoivat 10 minuuttia aamulla ja iltapäivällä. David Lynch kertoo, että "arvosanat ja läsnäolo nousevat nopeasti 20-30% ja rangaistukset ja koulusta erottamiset vähenevät. Sen sijaan että antaisimme lapsille turruttavia lääkkeitä, annamme heille tekniikan, joka vähentää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä."

David Lynchin säätiö on vienyt TM-tekniikkaa yliopistoihin, peruskouluihin, koulukerhoihin ja sairaaloiden hyvinvointiohjelmiin. Sitä on opetettu myös vankiloissa ja kodittomien yömajoissa. Nyt uuden hankkeen myötä toiminta laajenee Irakista ja Afganistanista palaavien veteraanien pariin.

The Wall Street Journal uutisoi hankkeesta 26. marraskuuta:
Filmmaker Introduces Veterans to Meditation
Kooste gaalatilaisuudesta David Lynchin säätiön sivuilla:
www.davidlynchfoundation.org