Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

TM auttaa vähentämään stressiä Brasilian kouluissa

Transsendenttinen Meditaatio leviää tällä hetkellä erityisen rivakasti Latinalaisessa Amerikassa. Brasiliassa Rio de Janeiron julkisten koulujen yli miljoona oppilasta ovat saamassa tilaisuuden vähentää stressiään, parantaa opintomenestystään ja lisätä onnellisuuttaan TM-harjoituksen avulla.

Tällä uutistoimisto AFP:n videolla oppilaat ja opettajat kertovat TM-harjoituksestaan, joka on tuotu osaksi heidän koulunsa lukujärjestystä. Yksi oppilaista summaa kokemuksensa yksinkertaisesti: "Se on todella hienoa. Olen tyynempi ja pärjään paremmin kaikessa."

TM-hanketta kehittävät yhteistyössä Rion opetusvirasto ja David Lynchin säätiö, joka rahoittaa TM-ohjelmia ympäri maailmaa. Tähän mennessä yli 150 000 oppilasta on oppinut säätiön tuella Transsendenttisen Meditaation, ja säätiö on ryhtynyt tukemaan TM-hankkeita myös sotaveteraanien ja asunnottomien parissa sekä vankiloissa ja Amerikan intiaanireservaateissa. (ks. www.dlfprojects.org)

David Lynchin säätiön Brasilian johtaja Joan Roura kertoo, että "kun suuri määrä ihmisiä meditoi yhdessä, voimakas rauhan vaikutus leviää koko ympäröivään väestöön ja purkaa stressiä ja jännitteitä, jotka ruokkivat rikollisuutta ja väkivaltaa. Hyvin suuret meditaatioryhmät edistävät rauhaa koko maassa, ja jopa koko maailmassa."

Alkuperäinen teksti: Puki Freeberg, tm.org/blog