Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

TM parantaa käyttäytymistä ja
oppimistuloksia San Franciscon kouluissa

Useassa koulussa San Franciscon alueella käyttöön otettu TM-ohjelma (Quiet Time, "hiljainen hetki") on tuottanut merkittäviä hyötyjä. Tuoreella videolla aiheesta puhuvat koulujen rehtorit, opettajat ja oppilaat sekä San Franciscon koulutoimenjohtaja.

Seuraavassa otteita videolta.

James Dierke, Visitacion Valleyn yläkoulun rehtori:

"Kun tulin tähän kouluun 13 vuotta sitten, sillä oli korkein poissaoloprosentti, eniten koulusta erottamisia, suurin opettajien vaihtuvuus ja heikoimmat oppimistulokset. Meillä oli San Franciscon toiseksi korkein rikollisuus ja noin 85% lapsista tuli köyhistä kodeista. Lapset eivät leikkineet ulkona, eivätkä menneet minnekään viikonloppuisin. He olivat tavallaan oman elinympäristönsä vankeja.

Olin kuullut Transsendenttisesta Meditaatiosta jo varhain erityisopettajan urani aikana. Kun ensimmäistä kertaa menin kaupungin keskustaan kertomaan päättäjille, että haluamme käyttää tätä, he katsoivat minua vähän vinoon ja sanoivat: 'Ai niinkö?' Vastasin, että 'meillä ei ole todellakaan mitään hävittävää jos kokeilemme tätä.'

Ideana on, että lapset saavat olla vähän aikaa irti kaikesta, ja se antaa heille mahdollisuuden tyhjentää kaikki aivojensa otsa­lohkosta. Aivot rauhoittuvat, jolloin ne pystyvät luonnostaan omaksumaan paljon enemmän."

Jan Link, tarkastaja, San Franciscon yhdistetyn koulupiirin tutkimusosasto:

"Tämä 15 minuuttia kahdesti päivässä riittää tekemään ison vaikutuksen. Kun luokka on hiljainen, oppilaat pystyvät keskittymään ja nauttimaan opetuksesta."

Visitacion Valleyn yläkoulun menestyksen myötä TM-ohjelma levisi nopeasti kolmeen muuhun julkiseen kouluun San Franciscon yhdistetyssä koulupiirissä.

Bill Kappenhagen, rehtori, Phillip & Sala Burton -lukio:

"Hiljainen hetki on osa Burton-lukion muutosprosessia. Ensim­mäisten kolmen rehtorivuoteni aikana olimme noin toiseksi tai kolmanneksi eniten oppilaita erottava koulu San Franciscossa, mutta vain puolitoista vuotta hiljaisen hetken käyttöönoton jälkeen erottamislukumme ovat kirjaimellisesti pudonneet puoleen."

Carlos Garcia, San Franciscon koulutoimenjohtaja:

"Minusta tuntuu, että useimmat koulutoimen­johtajat ja koulutusalan ammattilaiset, joiden kanssa olen jutellut hiljaisesta hetkestä, ovat kateellisia. Näytän heille tuloksia ja he vain istuvat ja sanovat: 'Vau!'.

Ongelmana on, että usein annamme omien hyvin henkilökohtaisten ennakkokäsi­tystemme estää meitä näkemästä mikä todella toimii, ja sanonkin aina ihmisille, että en välitä mitä mieltä sinä olet, eikä sinunkaan pitäisi välittää mitä mieltä minä olen. Tulokset ovat se tärkein asia. Tulokset eivät ole mieli­piteitä, ne ovat tosiasioita. Kun alat katsoa tätä ohjelmaa tulosten näkökulmasta, se herättää huomiota."

Lisää aiheesta:

tm.org/blog/research/tm-in-san-francisco-schools/
davidlynchfoundation.org/schools.html